Inkontinens underkläder till män

Dessa smarta inkontinens underkläder till män är tillverkade för användning vid lätt dagtida inkontinens. De är designade med ett insytt absorberande inlägg kapabelt att absorbera cirka 100 ml. Inkontinensskydd ser ofta inte särskilt eleganta ut, men det finns ingen anledning till att skydd som används vid lätt inkontinens skall påminna om de som används på sjukhus. Dessa underkläder är utformade för att kunna suga upp så mycket som möjligt utan att ha ett klumpigt utseende.

Inkontinens underkläder gör att man slipper bekymra sig över att andra ska se att man har råkat ut för en olycka i samband med till exempel ett besök, när man går på bio eller liknande. Om man behöver ännu mera skydd (inkontinensskydd) än det man får av underkläderna kan man komplettera dem med ett engångsinlägg.
Underkläderna är inte lämpliga för fekal inkontinens (avföring).

Material i inkontinens underkläder till män

Inkontinens underkläder till män är tillverkade i en mjuk och fin bomull som är bekväm att bära och som till förväxling liknar helt vanliga underkläder. Inkontinens underkläder är tillverkade i 95 % bomull och 5 % elastan. Det absorberande inlägget är tillverkat i 100 % bomull. Inkontinens underkläder andas och är allergivänliga och OEKO-TEX-certifierade.

Design och storlekar för inkontinens underkläder till män

Inkontinens underkläder för män finns i tre olika modeller: en vit som är särskilt lämpad för ljusa byxor samt två mörka modeller.
Inkontinens underkläder finns i 7 olika storlekar. Det är viktigt att du kollar storleksguiden innan du köper för att vara säker på att underkläderna sitter som de ska.

Hur tvättas inkontinens underkläder?

Underkläderna tvättas i 60 grader och tål upprepade tvättar. Vi rekommenderar att man använder sig av ett neutralt tvättmedel. Underkläderna tar lite längre tid att torka än normala underkläder på grund av inlägget. Underkläderna kan utan problem torkas i en torktumlare, men vi rekommenderar ändå att man undviker detta för att de ska hålla bra passform så länge som möjligt.

Inkontinens hos män

Cirka 5 % av alla män över 20 år lider av inkontinens. Problemet förekommer i alla åldersklasser men är särskilt utbrett bland män äldre än 50 år. Även fast inkontinens lyckligtvis inte är en dödlig sjukdom kan den ha en stor negativ inverkan på livskvaliteten hos den drabbade. Om man har det svårt att själv styra när man vill kissa kan de skapa stor osäkerhet när det gäller att till exempel ta sig utanför hemmets trygga vrå där man inte är säker på var närmaste toalett är. Dessvärre leder det till att många drabbade föredrar att stanna hemma istället för att delta i sociala aktiviteter. Så behöver det inte bli för de allra flesta då möjligheterna att komma till rätta med inkontinensen är goda.

Orsaker till urininkontinens hos män

Orsaken till inkontinens kan vara prostataförstoring, urinvägsinfektion, sviter efter kirurgiska ingrepp, övervikt, svag knipmuskel eller prostatacancer. Inkontinens kan också bero på sjukdomar i nervsystemet såsom Alzheimer eller demens. Ju äldre man blir desto större är risken för prostataförstoring. Prostataoperationer kan också leda till en försvagning av muskulaturen i bäckenbotten vilket gör att man får det svårt att hålla tillbaka urin i samband med fysisk aktivitet. Beroende på orsaken finns det olika behandlingsmöjligheter och det är inte enbart en operation som kan avhjälpa besvären.

Ansträngningsinkontinens och trängningsinkontinens

Den vanligaste typerna av inkontinens hos män är ansträngningsinkontinens och trängningsinkontinens. Ansträngningsinkontinens innebär att man har svårt att hålla tätt när man anstränger sig, t.ex. i samband med löpning, hopp, lyft, nysning eller hosta. Trängningsinkontinens förekommer när man helt plötsligt blir mycket kissnödig och om man inte har en toalett i närheten kan det lätt inträffa en olycka.

Behandling av inkontinens hos män

På ett övergripande plan finns det fyra olika sorters behandlingar som kan lindra eller bota inkontinens: operation, medicin, stärkning av bäckenbottenmuskulaturen samt ändrad livsstil. Sistnämnda behandling kan hjälpa om man till exempel är överviktig. Om man röker kan det även hjälpa att dra ned på cigaretterna och överlag skall man inte dricka mer än 1½ liter vätska per dygn. Träning av bäckenbottenmuskulaturen förknippar många nog med kvinnor, men även för män som lider av inkontinens eller impotens kan det finnas fördelar med att träna upp denna muskelgrupp.
Så här ser några av våra inkontinens byxor ut:

COOL BLACK – INKONTINENS UNDERBUKSER DARK GREY – INKONTINENS UNDERBUKSER WHITE COOL – INKONTINENS UNDERBUKSER Inkontinens underkläder till män